SBT.jpg

Om Binär Teknik AB

Binär Teknik är en danska privatägd teknologileverantör, som sedan 1996 har varit den föredragna leverantören av specialprodukter.

DANBIT grundades 1970. De första åren användes DANBIT sig främst med elektronisk mätning av mekaniska storheter - främst utrustning för vejning. I slutet av 1970 började DANBIT producerar industridatorer. De första kunderna var konkreta fabriker där datorerna var tvungna att beräkna betongblandningen och styra själva vägarbetet. I början av 1980-talet började DANBIT, som en av de första i Danmark, importera datorutrustning från Taiwan.

DANBIT utvecklades och producerades bland annat en telefon till döva. I linje med utvecklingen och spridningen av datorer har DANBIT specialiserat sig på datorsystem för industrin. Idag DANBIT leverantör av mer än 6000 specialprodukter, huvudsakligen importeras från Taiwan, Hong Kong, Kina, Korea, Japan, USA och utvalda länder i Europa. 1996 utvidgade DANBIT sin verksamhet och etablerade en svensk filial i Helsingborg. Det är nu ett självständigt företag - Binär Teknik AB.