Diskettenhet

I denna kategori hittar du vårt urval av disketter.

Vad är en diskett?

En diskett kallas också 'Floppy' och är ett lagringsmedium som kan lagra elektronisk data, som en datorfil. Disketten skapades först av IBM 1967 som ett alternativ till att köpa hårddiskar, som då var...

Mer

I denna kategori hittar du vårt urval av disketter.

Vad är en diskett?

En diskett kallas också 'Floppy' och är ett lagringsmedium som kan lagra elektronisk data, som en datorfil. Disketten skapades först av IBM 1967 som ett alternativ till att köpa hårddiskar, som då var extremt dyra. De första datorerna hade varken CD-Rom eller USB och därför var disketter det enda sättet att installera nya program på en dator. Om programmet var av liten storlek (mindre än 1,44 MB), kunde programmet installeras från en diskett. Eftersom de flesta program är större än 1,44 MB krävs ofta flera disketter.

 

Vad är en Floppy Drive?

En diskettenhet, även förkortad FDD eller FD, är en datordisk som låter användaren lagra data på en extern disk. Se vårt urval av disketter. Vi erbjuder bl.a. 3,5" diskett och TEAC FD232HFC810 i både vitt och svart. Extern USB-diskettenhet finns också för 3,5 "som används på PC eller bärbar dator med 1x ledig USB-port.

Floppy disketter - Floppy disk - Binär Teknik AB

Diskettenhet

Det finns 2 produkter.

Visar 1-2 av 2 objekt

Aktiva filter