Om MiFare 13,56 MHz RFID-teknik och nyckelvarianter

Mifare-standarden för RFID definierades ursprungligen av Philips 1994 för elektronisk biljett utan kontakt, och beskrivdes senare i ISO / IEC 14443A-standarden för 13,56 MHz smarta kort utan kontakt. Därför läggs ingen tonvikt på stora läsavstånd, som vanligtvis är upp till 8 cm när du använder vanliga taggar och läsare. Mifare används bland annat i resekortet i Danmark. Som taggar till EM-standarden för 125 KHz har Mifare-taggar ett unikt ID (UID) - men har också inbyggt minne som lagras i "sektorer" i taggen.

Mifare-teknik finns i flera varianter:

MiFare Classic

MiFare Classic är utrustad med 1k eller 4k minne organiserat i sektorer

MiFare UltraLight

MiFare UltraLight har 512 byte minne i sektorer - men fungerar annars som Mifare Classic

MiFare PRO

MIfare PRO fungerar som ett "smartkort" med cpu och möjligheten att sätta in ett operativsystem i taggen, så det är förmodligen den mest flexibla av Mifare-teknologierna. Det finns också en dedikerad processor inbyggd för DES-kryptering, så det är möjligt att säkra data mot oönskad åtkomst.

MiFare DESFire 

MiFare DESFire stöder AES-kryptering såväl som DES- och 3DES-kryptering vid åtkomst till sektordata i taggen. Därför kan data skyddas med mycket hög säkerhet mot oönskad läsning och kopiering. Fungerar som ett "Smartkort" med CPU och operativsystem inbyggt i ett PROM-område i taggen som är optimerad för snabb avläsning av data. Kan använda UID på upp till 64 bitar.