SCART till HDMI

Vad är skillnaden mellan SCART och HDMI?

Sedan SCARTS kom på marknaden 1970 har HDMI över tiden tagit över SCART som den mest använda standarden. SCART överför både ljud- och videoinformation, men som en analog signal. Fördelen med SCART-gränssnittet var att det stöder olika analoga överföringsvägar som Composite Video, S-Video eller RGB. SCART kan dock inte bearbeta digitala...

Mer

Vad är skillnaden mellan SCART och HDMI?

Sedan SCARTS kom på marknaden 1970 har HDMI över tiden tagit över SCART som den mest använda standarden. SCART överför både ljud- och videoinformation, men som en analog signal. Fördelen med SCART-gränssnittet var att det stöder olika analoga överföringsvägar som Composite Video, S-Video eller RGB. SCART kan dock inte bearbeta digitala överföringsmetoder. Även den maximala bildupplösningen som SCART kan överföra är föråldrad. Under tiden har HDMI till stor del ersatt SCART. Detta gäller spelare som DVD- och Blu-ray-spelare samt moderna LED-TV-apparater med integrerade mottagare. Du hittar vanligtvis inte ett integrerat analogt gränssnitt här.

 

Konvertera från SCART till HDMI

Trots att HDMI är den vanligaste standarden på marknaden händer det att en äldre enhet måste anslutas till en modernare TV-apparat. Här behövs en omvandlare som omvandlar spelarens analoga signaler till digital data. Nedan hittar du vårt urval av sådana omvandlare. Kontakta oss om du har några frågor.

SCART (analog) till HDMI (digital) ⇒ Snabb konvertering

SCART till HDMI