Vad är skillnaden mellan 4G och 5G?

5G-nätet är den senaste generationens mobilnät och är en uppgradering av 4G-nätet. 5G-nätverket är designat för att vara mycket snabbare och mer stabilt än tidigare generationer av mobilnät.

En av de stora fördelarna med 5G-nätverket är dess höga hastighet, som kan vara upp till 20 gånger snabbare än 4G-nätverket. Detta innebär att nedladdnings- och uppladdningshastigheterna är mycket snabbare.

5G-nätet har också en större kapacitet än tidigare generationer av mobilnät. Det innebär att flera enheter kommer att kunna anslutas samtidigt utan att kompromissa med hastigheten och kvaliteten på anslutningen.

En annan fördel med 5G-nätverket är dess lägre latens, vilket är den tid det tar för data att överföras från en enhet till en annan. 5G-nätverket har en mycket lägre latens än tidigare generationer av mobilnät, vilket innebär att det kommer att vara mer lyhört och pålitligt för användare som använder sina enheter för realtidsapplikationer som virtuell och förstärkt verklighet.


Vad är meningen med Cat. på 4G och 5G routrar?

Cat står för Category och syftar på hastigheten och kapaciteten hos ett trådlöst mobilnät. Ju högre Cat-nummer, desto snabbare nätverkshastighet och desto mer avancerad teknik.

För 4G-routrar är de vanligaste Cat-numren Cat 4 och Cat 6. En Cat 4-router kan uppnå maximala nedladdningshastigheter på upp till 150 Mbps, medan en Cat 6-router kan uppnå maximala nedladdningshastigheter på upp till 300 Mbps.

För 5G-routrar är de vanligaste Cat-numren Cat 16 och Cat 18. En Cat 16-router kan uppnå maximala nedladdningshastigheter på upp till 1 Gbps, medan en Cat 18-router kan uppnå maximala nedladdningshastigheter på upp till 1,2 Gbps.


Vad är speciellt med våra 4G- och 5G-routrar?

Binär Teknik AB har 4G- och 5G-routrar som kan användas i tuffa miljöer. De kan användas i fordon, dammiga miljöer och utomhusbruk. Våra routrar ger snabb och stabil internetåtkomst samt funktioner som VPN, brandvägg och fjärrkontroll. Vi har perfekta lösningar för IoT-projekt som har höga krav.