Se urvalet av USB-förlängare

 

Användbar kunskap om USB-teknik

USB-populariteten växer snabbt och nya teknologier upptäcks ständigt. USB 1.0 / 1.1, som för 15 år sedan var den snabbaste och senaste tekniken, har nästan helt ersatts av USB 2.0. Eftersom USB 3.0 och 3.1 ännu inte är lika utbredda som 2.0, betyder det att de flesta har flera USB 2.0-kablar som ligger runt. De misstag som de flesta gör är när de tar en 3 meter kabel som medföljer en enhet och sedan köper en 3 meter kabel för att förlänga signalen, som uppgår till 6 meter i total längd. Denna typ av installation fungerar inte och kräver användning av en speciell typ av USB-kabel som kallas en aktiv eller repeaterkabel. Men innan vi kommer till aktiva kablar, vad är den maximala kabellängden för en USB-kabel då?

 

Längdgräns för USB 2.0

USB 2.0-specifikationen begränsar längden på en kabel mellan USB 2.0-enheter (Full Speed ​​eller Hi-Speed) till 5 meter. Med andra ord kan du inte bara ansluta en massa förlängningskablar ihop och dra dem 10 meter till ett annat rum. Du kan dock ansluta en 2 meter kabel med en 3 meter förlängningskabel så att maximal längd förblir 5 meter.

 

Maximal längd för USB 3.0 och 3.1

USB 3.0 och 3.1-standarden anger inte maximal kabellängd mellan USB 3.0 / 3.1-enheter (SuperSpeed ​​eller SuperSpeed ​​+), men det finns en rekommenderad längd på 3 meter. Men den största begränsningen på kabelns längd är kabelns kvalitet. Resultaten kan variera, men med en högkvalitativ kabel ska du kunna gå över 3 meter. Men för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat, använd en aktiv kabel när du går mer än 3 meter.

Sk%C3%A6rmbillede%202019-10-23%20kl-%201

Hur går man över USB-gränsen?

Finns det ett sätt att förlänga dessa gränser när USB-standarden begränsar kabellängden? ja! För att överskrida dessa längdgränser använder du aktiva (repeater) kablar (eller självdrivna USB-hubbar); som båda också har sina egna gränser. Andra alternativ som USB via Ethernet eller bygga en egen USB Hub kan ytterligare utöka USB-sortimentet.

 

Aktiva USB-kablar - Repeaterkabel

Aktiva USB-förlängningskablar innehåller elektronik som regenererar USB-signalen. Du kan använda en standard USB-kabel tillsammans med en aktiv kabel, så länge standardkabeln inte är längre än 5 meter för 2.0 enheter och inte mer än 3 meter lång för 3.0 enheter. Obs: Aktiva kablar är vanligtvis bussdrivna kablar. För att säkerställa att du får hela 500mA-strömmen från en USB-port, bör du överväga att köpa en aktiv kabel som innehåller en separat strömförsörjning.

Med en aktiv USB-kabel får du möjlighet att utöka din USB 2.0-signal upp till 25 meter och 3.0 upp till 18 meter.

Sk%C3%A6rmbillede%202019-10-23%20kl-%202

 

Förhållandet mellan pris och kvalitet

Tyvärr ser man regelbundet att det finns ett samband mellan pris och kvalitet. Dåliga USB-kablar till låg kostnad har ofta mindre koppar i ledarna, vilket leder till spänningsfall. Hos Binär Teknik försöker vi lösa detta problem. Ta en titt på vår kategori för aktiva USB-förlängningskablar. Om du har några frågor är vi redo att hjälpa dig med råd och vägledning.

Sk%C3%A6rmbillede%202019-10-23%20kl-%202