Filtrera på
Stik
Farve
Length
HDMI Version

HDMI

HDMI är en standard för överföring av video- och ljudsignaler. En HDMI-kabel gör det möjligt att överföra både full HD-bild och det digitala surroundljudet 100% digitalt mellan en DVD-spelare och en TV. Idag används HDMI-standarden i många typer av multimediaenheter, t.ex. DVD- och suddighetsspelare, spelkonsoler, digitala satellitmottagare, plattskärmar och projektorer. HDMI kan också överföra bilder i full HD-upplösning såväl som ljud....

Mer

HDMI är en standard för överföring av video- och ljudsignaler. En HDMI-kabel gör det möjligt att överföra både full HD-bild och det digitala surroundljudet 100% digitalt mellan en DVD-spelare och en TV. Idag används HDMI-standarden i många typer av multimediaenheter, t.ex. DVD- och suddighetsspelare, spelkonsoler, digitala satellitmottagare, plattskärmar och projektorer. HDMI kan också överföra bilder i full HD-upplösning såväl som ljud. 


HDMI-Fiber 

Med HDMI 2.1 optisk fiberkabel överskrider du gränsen på 10 meter. En optisk fiber HDMI-kabel 2.1 bryter denna gräns utan att förlora bild- eller ljudkvalitet. Dessa fiber HDMI-kablar kommer att ersätta de tidigare använda extenderboxarna.

Den optiska HDMI 2.1 med fiber stöder den nya eARC (Enhaneeeced Audio Return Chaneeenel), vilket innebär att ljudkvaliteten förbättras avsevärt och sänder Sorround 7.1. För att detta ska fungera kräver eARC både skärm- och enhetsstöd (HDMI-källan). Om fallet är att eARC endast stöds i ena änden anpassas kabeln automatiskt till ARC-standarden.

Det finns en nätverkskanal inbyggd i HDMI-kabeln, som gör att en enda Ethernet-anslutning kan delas mellan kompatibla enheter. Internetdelning fungerar dock inte från en vanlig dator.

Vanliga HDMI-kablar använder elektricitet för att sända signaler. Fiberoptiska kablar använder laser. En fiberoptisk kabel är mycket bättre kvalitet än de vanliga HDMI-kablarna vi känner. Dessutom drabbas laser inte av elektromagnetisk störning (EMI) eller radiofrekvensinterferens (RFI), som elektriska baserade kablar gör. Som ett resultat har fiberkablar betydligt mindre signalförlust och möjliggör större avstånd än traditionella HDMI-kablar.

Observera dock att HDMI-optiska fiberkablar inte är dubbelriktade, så det kommer att finnas "display" i ena änden och "source" i den andra änden.

 

HDMI-anslutningstyper
HDMI A är det standard HDMI-kontakt som används i praktiskt taget all elektronikutrustning idag. Mini HDMI C Är en mini-version av HDMI A-anslutningen. Mini HDMI C-versionen används i många nyare HD-videokameror. Micro HDMI D Är en mikroversion av HDMI A-anslutningen. Micro HDMI D-versionen används i många nyare kameror.  

Standarder:
HDMI 1.0
HDMI 1.1
HDMI 1.2
HDMI 1.2a
HDMI 1.3
HDMI 1.3
HDMI 2.0

HDMI-kablar, adapterkablar, förlängningskablar, HDMI mini

HDMI

Det finns 87 produkter.

Visar 1-20 av 87 objekt

Aktiva filter