MODBUS TCP/UDP för RTU Gateway. Modbus TCP Master/Slav mellan Modbus RTU Master/Slav. 3 x RS485. 12-48VDC

Stöder Modbus TCP/UDP master och slav
Stöder Modbus RTU/ASCII master och slav
Max. TCP-anslutningar (masters) per seriell port: 32
1 x RJ45 Ethernet
3 x RS485-portar
Max. 254 anteckningar
Max. överföringshastighet: 115,2 kbps
12 - 48VDC / 1,7 Watt
Mått: 95 x 52 x 27 mm
Temperatur: -25 - +75°C
Statisk IP eller DHCP
Webbserver för konfiguration (HTTP)
Automatisk RS-485 riktningskontroll
Plintblock
Kostnadseffektiv Modbus-gateway

ETH-MODGW735-I
2 386  SEK
Exkl. moms
Kvantitet
På vägen in  

  • Download PDF
  • file_download Downloads
  • live_help Ask a question

Modbus har blivit ett standardprotokoll för industriell kommunikation och är nu det vanligaste sättet att ansluta industriella elektroniska enheter. Modbus möjliggör kommunikation mellan många enheter anslutna till samma RS-485-nätverk, till exempel ett system som mäter temperatur och luftfuktighet och kommunicerar resultaten till en dator. Modbus används ofta för att koppla en övervakningsdator med en fjärrterminalenhet (RTU) i övervakningssystem för kontroll och datainsamling (SCADA).

ETH-MODGW735-I är en Modbus TCP till RTU/ASCII-gateway som gör det möjligt för en Modbus/TCP-värd att kommunicera med seriella Modbus RTU/ASCII-enheter via ett Ethernet-nätverk och eliminerar kabellängdsbegränsningen för äldre seriella kommunikationsenheter. Modulen kan användas för att skapa en paranslutningsapplikation (liksom seriell brygga eller seriell tunnelapplikation), och kan sedan dirigera data över TCP/IP mellan två seriella Modbus RTU/ASCII-enheter, vilket är användbart vid anslutning av stordatorer datorer, servrar eller andra seriella enheter som använder Modbus RTU/ASCII-protokoll och som inte själva har Ethernet-kapacitet.

Läscache-funktionen används för att lagra tidigare förfrågningar och svar i minnesbufferten i tGW-700-modulen. När andra HMI/SCADA-masterkontroller skickar samma förfrågningar till samma RTU-slavenhet, returneras det cachade svaret omedelbart. Denna funktion minskar belastningen på RS-485-busskommunikationen dramatiskt, säkerställer snabbare TCP-svar och förbättrar stabiliteten i hela systemet.