Användbar kunskap om USB-teknik

USB: s popularitet växer snabbt och ny teknik upptäcks ständigt. USB 1.0 / 1.1, som för 15 år sedan var den snabbaste och senaste tekniken, har nästan helt ersatts av USB 2.0. Eftersom USB 3.0 och 3.1 inte är så utbredda som 2.0 än så betyder det att de flesta har flera USB 2.0-kablar liggande. Det misstag som de flesta gör är när de tar en 3 meter kabel som följde med en enhet och sedan köper en 3 meter kabel för att förlänga signalen, som uppgår till 6 meter total längd. Denna typ av installation fungerar inte och kräver användning av en speciell typ av USB-kabel som kallas en aktiv eller repeaterkabel. Men innan vi går till aktiva kablar, vad är den maximala kabellängden för en USB-kabel då?

 

Längdsgräns för USB 2.0

USB 2.0-specifikationen begränsar längden på en kabel mellan USB 2.0-enheter (full hastighet eller hög hastighet) till 5 meter. Med andra ord kan du inte bara koppla ihop många förlängningskablar och dra dem 10 meter till ett annat rum. Du kan dock ansluta en 2 meter kabel med en 3 meter förlängningskabel så att den maximala längden förblir 5 meter.

 

Max längd för USB 3.0 och 3.1

USB 3.0- och 3.1-standarden anger inte en maximal kabellängd mellan USB 3.0 / 3.1-enheter (SuperSpeed ​​eller SuperSpeed ​​+), men det finns en rekommenderad längd på 3 meter. Den största begränsningen på kabelns längd är dock kabelns kvalitet. Resultaten kan variera, men med en kabel av hög kvalitet bör du kunna gå över 3 meter. För att du ska få bästa möjliga resultat ska du dock använda en aktiv kabel när du går mer än 3 meter.

Hur kommer jag över USB-gränsen?

När USB-standarden begränsar kabellängden, finns det ett sätt att förlänga dessa gränser? ja! För att överskrida dessa längdgränser, använd aktiva (repeater) kablar (eller självdrivna USB-hubbar); som båda också har sina egna gränser. Andra alternativ som USB via Ethernet eller bygga din egen USB-hubb kan ytterligare utöka USB-utbudet.

 

Aktiva USB-kablar - Repeaterkabel

Aktiva USB-förlängningskablar innehåller elektronik som regenererar USB-signalen. Du kan använda en vanlig USB-kabel med en aktiv kabel, så länge som standardkabeln inte är längre än 5 meter för 2.0-enheter och inte mer än 3 meter för 3.0-enheter. Obs! Aktiva kablar är vanligtvis bussdrivna kablar. För att säkerställa att du får hela 500 mA ström från en USB-port, överväga att köpa en aktiv kabel som innehåller en separat strömförsörjning.

Med en aktiv USB-kabel får du möjlighet att förlänga din USB 2.0-signal upp till 25 meter och 3.0 upp till 18 meter.

Förhållandet mellan pris och kvalitet

Tyvärr ser man regelbundet att det finns ett samband mellan pris och kvalitet. Dåliga billiga USB-kablar har ofta mindre koppar i ledarna, vilket leder till spänningsfall. På Binär Teknik försöker vi lösa detta problem. Ta en titt på vår kategori för aktiva USB-förlängningskablar. Om du har några frågor är vi redo att hjälpa dig med råd och vägledning.