Den skärmade Ethernet-kabeln är konstruerad för användning i miljöer där elektromagnetisk störning (EMI) och radiofrekvensinterferens (RFI) är närvarande.

Exempel på sådana områden är produktion, automation och industriella tillämpningar där motorer, generatorer, transformatorer och andra ljudutsläpp när industrimaskiner används.

Den Svensk Binär Teknik AB erbjuder flera varianter av skärmade Ethernet-kablar för användning i dessa miljöer, inklusive enfilmsskärmade enheter till områden med minimal EMI och RFI. Även om Folie-avskärmning ger 100% täckning av ledarna, är det svårt att effektivt avsluta kontakter och erbjuda högt motstånd som inte ger det bästa sättet till marken.

Svensk Binär Teknik AB erbjuder även dubbelskärmade Ethernet-kabelaggregat med folie och flätad skärning för användning i applikationer där tunga EMI och RFI är närvarande.

Flätad skärmad erbjuder i allmänhet 60% -85% avskärmning och kan bara erbjuda cirka 95% täckning i bästa fall. Flätans massa är högre än en filmskärmad och ger bättre ledningsförmåga och ger en säker anslutning till kontakterna på kabeländarna vilket ger en utmärkt mark