Atomur / Time Server

Exakt tid på alla servrar och datorer i nätverket.

NTP Time Servers är idag en mycket kostnadseffektiv anordning, som säkerställer att alla servrar / datorer i nätverket är synkroniserade till samma tid. En NTP-server har inbyggd radiomottagare till en "atomur" eller extremt noggrann tidsreferens, och även synkroniserar sin klocka till dessa referenser, inom 15...

Mer

Exakt tid på alla servrar och datorer i nätverket.

NTP Time Servers är idag en mycket kostnadseffektiv anordning, som säkerställer att alla servrar / datorer i nätverket är synkroniserade till samma tid. En NTP-server har inbyggd radiomottagare till en "atomur" eller extremt noggrann tidsreferens, och även synkroniserar sin klocka till dessa referenser, inom 15 nanosekunder från UTC-tid.

 

Atomur sändaren DCF77 i Frankfurt, den första och förblir i drift. Det kan tas emot inom 2000km. Mottagarfrekvensen är 77kHz och modulationen är AM. Det ställer stora krav på antennens prestanda och elektriskt brus. Ansiktet konkurrensen från GPS-satelliter tidssynkroniseres också eftersom det är principen om en GPS-nät. Det är viktigt att antennen har fri sikt mot himlen utan radio hinder.  

Dessa satelliter inte geostationär, men det finns alltid en eller flera satelliter som NTP-server kan ta emot signalen från. Idag, är GPS, Multi GNSS och flera följa Beidou och Galileo redo.

 

Vissa NTP-servrar har byggt en mycket noggrann X-tal (TCXO) -. Temperaturkompenserad kristalloscillator. Det är back-up referens om radiolänkar misslyckas.

Tidsserver - Atomur (exakt tid) - Binär Teknik AB

Atomur / Time Server

Underkategorier

 • Atomur, GPS kontrollerad...

  Atomur, GPS kontrollerad tidsserver i nätverket. Dual-LAN NTP-server med TCXO

  Atomur- kontrollerade GPS-tid servern till nätverket 32 ​​
  kanalmottagare, som minskar risken för signalförlust
  TCXO (temperaturkompenserad X-tal Oscillator) för att hålla tiden i frånvaro av GPS-signalen
  10 / 100BaseT redundant ethernet
  Låg strömförbrukning endast 7W
  230VAC 50-60Hz 0.1A
  Driftstemperatur temperatur~~POS=HEADCOMP 0 till 50 °
  Levereras med flera antenner, väggfäste och 30 m RG58 antennkabeln

  Pris 27 828  SEK
  Artikelnummer ATOMUR-SAT-TRD+
  På vägen in