Atomklocka / NTP-server

Exakt tid på alla servrar och datorer över nätverket.

NTP Time Servers är idag en mycket kostnadseffektiv enhet som garanterar att alla servrar / datorer på nätverket synkroniseras samtidigt.

 

En NTP-server har inbyggda radiomottagare för en "atomklocka" eller extremt exakt tidsreferens och synkroniserar även klockan till dessa referenser inom 15 nanosekunder från UTC-tid. Atom sändare DCF77 i Frankfurt var den...

Mer

Exakt tid på alla servrar och datorer över nätverket.

NTP Time Servers är idag en mycket kostnadseffektiv enhet som garanterar att alla servrar / datorer på nätverket synkroniseras samtidigt.

 

En NTP-server har inbyggda radiomottagare för en "atomklocka" eller extremt exakt tidsreferens och synkroniserar även klockan till dessa referenser inom 15 nanosekunder från UTC-tid. Atom sändare DCF77 i Frankfurt var den första och fortfarande i drift. Den kan mottas inom en radius av 2000 km. Mottagarfrekvensen är 77kHz och moduleringen är AM. Detta ställer stora krav på antennförhållanden och elektrisk buller. Det blir konkurrens från GPS-satelliterna som också är tidssynkroniserade eftersom det är principen om ett GPS-nätverk. Det är viktigt att antennen har en klar bild av himlen utan några radio hinder.

 

Dessa satelliter är inte geo-stationära, men det finns alltid en eller flera satelliter som NTP-servern kan ta emot signal från. Idag, GPS, Multi-GNSS och mer följer BeiDou och Galileo är redo.

Vissa NTP-servrar har en mycket exakt X-tal-oscillator (TCXO) inbyggd temperaturkompenserad kristalloscillator. Det är en back-up-referens om radionätningarna misslyckas.

Atomklocka / NTP-server - Binär Teknik AB

Atomklocka / NTP-server

Underkategorier

Det finns 5 produkter.

Visar 1-5 av 5 objekt
 • Atomur, GPS styret...

  Atomur, GPS styret tidsserver til netværk. Dual-LAN NTP Server med TCXO

  Atomur- GPS styret tidsserver til netværk
  16 kanal modtager reducerer risikoen for signal tab
  32 kanaler
  indbygget TCXO for at holde tiden, hvis GPS-signalet forsvinder
  10 / 100BaseT redundans ethernet
  Lavt strømforbrug kun 7W
  Driftstemperatur 0- 50 °
  Leveres med antenne, vægmontering og 30 m antennekabel

  Pris 22 580 SEK
  Artikelnummer ATOMUR-SAT-TRD+
  På vägen in